Life is beautiful, if u make it beautiful.

Life is beautiful, if u make it beautiful.

Sunday, March 27, 2016

Aman Palestin, Bangi


Tengah menyiapkan tugasan di bilik, tiba-tiba terngiang-ngiang kata-kata dari Cik Amy (pihak Aman Palestin) semalam. Katanya, di Palestin, sekiranya sesebuah bangunan itu hendak dihancurkan (dibom), mereka hanya diberi 5 minit untuk keluar dari bangunan. Bagi yang sempat keluar dari bangunan itu, maka selamatlah mereka. Jika sebaliknya, maka berpisahlah nyawa dari jasad. Di hospital, bangunannya pun tak macam hospital. Berlubang sana sini. Bekalan ubat-ubatan sangat terhad. Mereka tiada pilihan sehinggakan terpaksa menggunakan ubat yang telah tamat tempoh. Bilik mayat, tak payah ceritalah. Penuh dengan mayat wanita, orang tua, kanak-kanak. Perbualan terhenti seketika sebab hampir hanyut dibawa emosi. Tapi alhamdulillah Allah jaga mereka. Bilik mayat berbau sangat harum. Haruman orang-orang yang syahid. :')

1 comment:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share foto-foto baju, kain dan accessories, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)